wtorek, 5 sierpnia 2014

Placki z kalarepy



Tak sobie siedzę na tym urlopie, a procesy twórcze w mojej głowie prześcigają się w niewyobrażalnym tempie ;-) No i właśnie chciałam Wam zaproponować efekt jednego z takich procesów ;-) Szybkie, mocno sezonowe placki, stanowiące idealną alternatywę dla tradycyjnych placków ziemniaczanych :-) To do dzieła kochani! :-)


SKŁADNIKI

3 kalarepy

1/2 pęczka koperku

1 jajko

2 łyżki mąki pszennej

sól

olej do smażenia 


Kalarepy obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej, koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem i kładziemy niewielkimi porcjami na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor po obu stronach. 
Podajemy tak jak lubicie - z sosem, z surówką, z dipem :-)

2 komentarze:

  1. zaskoczyłaś mnie tymi plackami z kalarepy, ciekawe!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha, to dobrze :-) lubię zaskakiwać w kuchni :-)

      Usuń

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)