wtorek, 10 marca 2015

Sałatka obiadowa z roszponką




I co powiecie na taką wiosnę jaka właśnie szaleje za oknami? Mnie się bardzo podoba i mam nadzieję, że już zostanie na dobre :-) A mnie razem z wiosną - coroczną tradycją - dopadło zaziębienie :-( kicham, prycham i ratuję się domowymi sposobami... a dla Was sałatka ;-) Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-)


SKŁADNIKI

1/2 kapusty pekińskiej

1 garść roszponki (porządna garść ;-) ) 

1 papryka czerwona

1/2 świeżego ogórka

1/2 puszki kukurydzy

zioła prowansalskie

oliwa z oliwek

sól, pieprz


Kapustę kroimy w cienkie paski, roszponkę dzielimy na pojedyncze listki, paprykę kroimy w kostkę, ogórka w półplasterki, kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki umieszczamy w salaterce, doprawiamy ziołami, oliwą, solą i pieprzem; dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Gotowe :-) 

1 komentarz:

Cenię sobie Wasze uwagi, ale lubię wiedzieć z kim rozmawiam :-) dlatego proszę, nie zostawiajcie mi anonimowych komentarzy, tylko podpiszcie się :-)